Падна дел од фасадата на зградата на Владата

 

Делови од фасадата на зградата на Владата на РСМ се откорнале и паднале во текот на утринските часови, пренесува lokalno.mk. Најголема штета е видлива кај украсните елементи, на ѕидот на една од кулите. Парчиња од гипс и стиропор во моментов се уште се наоѓаат на тревникот околу објектот.

Колку за потсетување, промената на објектот на фасадата на Владата, инаку авторско архитектонско решение кое во свое време било наградувано, беше критикувано како едно од најпроблематизираните интервенции во рамки на „Скопје 2014“.

Фасадата на Владата чинеше 17,6 милиони евра.

Back to top button
Close