Пахор: Треба да најдеме начин Бугарија да даде зелено светло, тоа сега е и морално прашање

Словенечкиот претседател Борут Пахор нагласи денеска дека една од првите задачи при претседавањето на Словенија со ЕУ од 1 јули ќе биде деблокирање на почетокот на пристапните преговори со Северна Македонија. Според него, тоа сега е и морално прашање за Европа, а не само политичко.

Back to top button
Close