Палевски спроведен пред судија на претходна постапка

Љупчо Палевски Палчо попладнево е однесен пред судија на претходна постапка. Палевски е осомничен дека за убиствата на Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски.

Тој е првпат изведен пред судија на претходна постапка по екстрадицијата од Турција, каде побегна и потоа беше фатен од тамошната полиција

На Палевски му е одреден 30 дена притвор во негово отсуство а истиот почна дда му тече ведаш птом беше екстрадиран од Турција и од аеродром беше однесен во притвор во притворскиот затвор Шутка. Тој со писмо побарал и тројца адвокати кои сакал да го бранат но од тројата кои г избрал никој сеупте нема прифатено да му биде бранител.

Back to top button
Close