Панче Тошковски ја презеде министерската функција во МВР

Во Министерството за внатрешни работи досегашниот министер Оливер Спасовски ја предаде должноста министер за внатрешни работи на новоименуваниот прв човек на овој ресор Панче Тошковски.

На чинот на примопредавањето, министерот Тошковски му се заблагодари на Спасовски за неговиот досегашен анганжман во министерството – се вели во соопштението од МВР.

До формирање на нова влада до крајот на јуни, земјата ќе ја води техничка влада на чело со премиерот Талат Џафери.

Back to top button
Close