Папата Франциск откри дека бил вљубен и неговата вера била под искушение: Само нејзиниот лик ми беше пред очите 

Поглавар на Римокатоличката црква, папата Францис, во своите новообјавени мемоари „Живот: Мојата приказна низ историјата откри дека кога бил млад бил силно заљубен о љубовта кон девојката ја ставила на тест силата на неговата вера.

Папата опиша како љубовта ги ставила на тест неговото срце и вера.

„На свадбата на вујко ми бев маѓепсана од една млада жена. Беше толку убава и паметна што ми се сврти во главата“, се сеќава поглаварот на Римокатоличката црква.

Една недела, како што вели, само нејзиното лице му било пред очи.

„Ми беше тешко да се молам. За среќа, помина и повторно со душа и тело се посветив на мојот повик“, рече папата Францис.

Back to top button
Close