Парична награда од по 30 илјади денари за пиротехничарите кои ги отстранија гранатите во Битола

Владата ќе им додели еднократна парична награда во висина од 30 илјади денари на седумте пиротехничари од Дирекцијата за заштита и спасување кои отстранија над 7.000 парчиња или 52 тона гаранти во близина на Градскиот стадион во Битола.

Одлуката е донесена на денешната седница на предлог на премиерот Зоран Заев.

Back to top button
Close