Партијата на Петков ќе го врати мандатот, не собра 121 пратеници

Премиерот во заминување Кирил Петков очекува мандатот за формирање влада да биде вратен неисполнет, откако неговата партија „Продолжуваме со промената“ (ПП) не успеа да обезбеди поддршка од 121 пратеник.

Ова го соопшти Петков од Грција, каде што учествуваше на официјалната церемонија по повод завршувањето на изградбата на Интерсистемската гасна врска Грција – Бугарија.

Back to top button
Close