Патничко осигурување: Осигурајте ги вашите патувачки авантури, заштитете ги убавите спомени

 


Патувањата се возбудливи искуства што ви овозможуваат да истражувате нови места, да запознавате нови луѓе и да креирате доживотни спомени. Сепак, патувањата можат да бидат и непредвидливи, односно да се случат неочекувани настани што можат да ви ги нарушат плановите. Токму тука стапува на сцена патничкото осигурување, кое обезбедува заштита и мир додека сте далеку од дома.
Патничкото осигурување е вид на осигурување што ги покрива трошоците за различни ситуации, што може да се случат за време на вашето патување. Во зависност од полисата што ќе ја изберете, патничкото осигурување може да обезбеди покритие за итни медицински случаи, ненадеен прекин на патувањето, изгубен багаж и многу повеќе. Важно е да се напомене дека полисите за патничко осигурување може да се разликуваат во нивната покриеност и придобивки, па затоа е од суштинско значење внимателно да ги прочитате правилата и условите на полисата пред да ја купите.
Медицински случаи – Една од најважните причини да купите полиса за патничко осигурување е за да ги покриете неочекуваните медицински итни случаи што може да се појават додека патувате. Лекувањето во странска земја може да биде скапо, а доколку немате патничко осигурување, може да завршите со огромна сметка. Со патничкото осигурување, можете да бидете мирни знаејќи дека вашите медицински трошоци ќе бидат покриени.
Прекин на патувањето – Друга честа причина за патничко осигурување е да ја заштитите вашата инвестиција за патување во случај на прекин на патувањето. Ако вашето патување е прекинато поради околности кои се надвор од ваша контрола, како што се лошо време или природна катастрофа, патничкото осигурување може да обезбеди надомест за трошоците за предвременото враќање назад.
Изгубен или украден багаж – Губењето на багажот може да биде кошмар, особено ако сте во странска земја. Со патничкото осигурување, можете да добиете надомест за вредноста на вашиот изгубен или украден багаж, што може да помогне да се олесни финансискиот товар од потребата да ги замените вашите работи.
Мир и спокојство – Конечно, поседувањето полиса за патничко осигурување може да ви обезбеди патување без грижи. Знаејќи дека сте покриени во случај на неочекувани ситуации може да ви помогне да се опуштите и да уживате во патувањето без да се грижите што може да тргне наопаку.
Кроација осигурување како водечка осигурителна компанија во државата ја вложи целата своја експертиза и искуство на осигурителниот пазар и овозможи безгрижност при патувањата од било каква природа, проследено со целосна асистенција и со сите потребни чекори и неопходни информации поврзани со здравствени протоколи во земјата каде престојува осигуреникот.
Полисата за патничко осигурување на Кроација осигурување овозможува заштита и сигурност во текот на привремениот престој во странство и гарантира покривање на евентуални трошоци во случај на неопходна медицинска помош поради болест или незгода. Постојат различни нивоа и видови на покритија кај патничкото осигурување и треба да се избере она што најмногу одговара за конкретното патување.
Кроација осигурување за време на зимскиот период нуди посебен вид патничко осигурување – Blue Travel. Кај овој вид патничко осигурување постојат три пакети креирани во согласност со различните потреби на клиентите. Blue Travel пакетите вклучуваат осигурително покритие за Ковид-19 до 10.000 евра со можност за територијално покритие за Европа или целиот свет. Ова значи покритие за неопходни прегледи и тестирање во случај на симптоми на Ковид-19, но и трошоци за болничко и вонболничко лекување, како и репатријација при дијагностицирана болест.
Сите пакети од понудата Blue Travel, како и стандардните полиси за патничко осигурување, чија цена почнува од 1 евро, може да се купат брзо и едноставно онлајн преку moja.croatia.mk или во која било филијала на Кроација. На клиентите 24/7 им стои на располагање и Асистентски центар за помош и информации за здравствените протоколи во земјата на престојот.

Back to top button
Close