Пендаровски го осуди палењето на културниот центар во Битола: Ваквите чинови не одат во прилог на унапредување на односите со Бугарија

Претседателот Стево Пендаровски најостро го осуди палењето на влезот во културниот центар на бугарската заедница во Битола. Тој на Твитер напиша дека ваквите чинови се акт на провокација.

„Најостро го осудувам палењето на објектот на културниот центар на бугарската заедница во Битола. Ваквите чинови се провокација и не одат во прилог на унапредување на односите со Бугарија“ напиша Пендаровски

Back to top button
Close