Пендаровски: Почит кон различностите. Секој има право на избор

Претседателот Стево Пендаровски денеска со својата сопруга беше дел од Парадата на гордоста.

-Почит кон различностите. Да не ги стигматизираме и да не ги изолираме луѓето поради нивната сексуална ориентација. Секој има право на избор, напиша претседателот Пендаровски на фејсбук.

Back to top button
Close