Пендаровски со сопругата ќе присуствува на перфомансот „Везилка-100 години од раѓањето на Блаже Конески“

 Претседателот на државата Стево Пендаровски и неговата сопруга Елизабета Ѓоргиевска вечерва ќе присуствуваат на перформансот „Везилка – 100 години од раѓањето на Блаже Конески“ во режија на Зоја Бузалковска.

Перфомансот ќе се одржи во Филхармонија, а е дел од одбележувањето на 30-годишнината од независноста на државата во организација на Кабинетот на претседателот насловено „Слови на современоста-30 години независност низ уметностите.

 

 

 

Back to top button
Close