Бугарија ќе го чува Пендиков во Софија. – Ќе му плаќа стан.обезбедување и плата

Христијан Пендиков ќе биде сместен во стан што ќе му го обезбеди Министерството за надворешни работи на Бугарија.

Ова на прес-конференција го соопшти в.д. министерот за надворешни работи Николај Милков.

Пендиков вчера беше отпуштен од Воено-медицинската академија (ВМА). Вселувањето ќе биде за неколку дена.

МНР му додели и дневници, со што тој и неговата мајка ќе можат да се издржуваат додека се во Бугарија, бидејќи сметаат дека во моментов постои закана за нив во Република Северна Македонија во случај на нивно можно враќање, објасни Милков

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close