Перо Костадинов: Чинот на Заев е голем, досега промени во партиите се случуваа само кога се во опозиција

.

Сите ние како политичари правиме слика во општеството дека изборите се нешто фатално, истакна градоначалникот на Валандово од СДСМ, Перо Костадинов во гостувањето на Топ тема, додавајќи дека народот на изборите покажал дека му е „преку глава од се“ и ниедна политичка партија нема зголемување на гласовите.

-Има помала излезност бидејќи граѓанството е тероризирано. Народот испрати порака до владејачката партија и јас не ја релативизирам состојбата. Пораката е примена, затоа е и дадена оставката од претседателот на партија и премиер што никогаш претходно се нема случено, притоа се локални избори, рече Костадинов, според кого опозицијата продолжува да води гол популизам и политикантство.

Според него оставката е личен став на претседателот на партијата Зоран Заев и оценува дека мнозинството е стабилно и нема потреба од предвремени парламентарни избори.

-Наредниов период ќе има убав простор пред нас и ќе покаже дека лекцијата е прифатена и убаво е кога се менуваме. Парламентарната коалиција има многу повеќе од гласовите од цела опозиција заедно. Чинот на Заев е голем, бидејќи сите претходни промени во партиите се случувале кога партиите биле во опозиција, заклучи Перо Костадинов.

Back to top button
Close