Пет лекари од „Аџибадем-Систина“ и двајца од „Ремедика“ ќе се вклучат во лекувањето на ковид-пациентите во јавното здравство

Пет лекари од „Аџибадем-Систина“ и двајца од „Ремедика“ ќе бидат вклучени во системот на ротација за грижа на ковид-пациентите сместени во клиниките од јавното здравство, соопшти министерот за здравство Венко Филипче.

Од клиниката „Жан Митрев“ нема да учестуваат, бидејќи оттаму ги информиррале дека голем број од лекарите кај нив се на боледување.

Филипче рече дека засега нема да се ставаат во функција капацитетите од приватните болници, бидејќи капацитетите се доволни.

Back to top button
Close