Петок е неработен ден, во недела е Духовден

Петок, 10 јуни 2022 година, Духовден, петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика согласно со Законот за празниците на РM („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07).

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православна вероисповед им го честита празникот.

Back to top button
Close