Петровска: Лажна вест е дека сум во самоизолација

Фејсбук статус на Славјанка Петровска:

Најостро ги демантирам пишувањата во некои медиуми дека се наоѓам во самоизолација и дека со денешната прес конференција сум ја прекшила мерката.

Повторно информирам дека согласно направената епидемиолошка анкета оценето е дека нема потреба да одам во самоизолација, со препорака и понатаму да носам лична заштитна опрема и да ги почитувам мерките за заштита.

Со ширењето лажни вести нема да ја скриете вистината за оние кои ги прекршуваат мерките.

Back to top button
Close