Петровска: Тошковски не споделил информации за вооружени групи со институциите, веројатно споделува само по партиска линија

„По службена линија не споделил. Веројатно министерот за внатрешни работи таквите информации побрзал да ги сподели со партискиот лидер, а не со институциите“ рече министерката за одбрана Славјанка Петровска во емисијата „Аргумент плус“ на ТВ24 запрашана за изјавата на Мицкоски дека вооружени групи се организираат во некои скопски општини.

Таа додаде дека иако ВМРО-ДПМНЕ на хартија се залага за департизација, очигледно тоа им е врежано во крвта и сакаат да го вратат дури и во време на техничка влада.

„Местото за споделување од министерот за внатрешни работи не се партиските лидери, туку институциите. Ако веќе тоа што го кажа лидерот на ВМРО-ДПМНЕ е точно, не знам зошто МВР дозволува вооружени луѓе да се шетаат по улиците“ рече Петровска.

Министерката додаде дека министерот за внатрешни работи има законска обврска да го санкционира таквото поведение, а не да шири по медиуми или да го прави лидерот на партијата портпарол на МВР.

Back to top button
Close