Петровска: ВМРО-ДПМНЕ го замениле името Македонија во статутот со “државата” – Стојановска со закана дека ќе ги фрли листовит

Вечерва во ТВ соочување во емисијата само вистина, мистерката за одбрана и носителката на изборната листа на СДСМ и коалицијата во ИЕ Шест, Славјанка Петровска порача дека ВМРО-ДПМНЕ е пример за лажен патриотизам.

“Името Македонија го нема во вашиот Статут кој го сменивте во 2021 година. Замислете, партијата која тврди дека е најнационалната и најпатриотска партија, ниту еднаш не е спомнато името Република Македонија или Република Северна Македонија. Тој статут на ВМРО-ДПМНЕ зборува за кукавичлукот и за предавството, на народот му е преку глава од лицемерието на ВМРО-ДПМНЕ“ ѝ и реплицираше Петровска на носителката од ВМРО-ДПМНЕ, Дафина Стојаноска.

Дафина Стојановска на ова изгуби контрола во даден момент и и се закани на Петровска дека ќе и ги фрли документите кои ги покажува.

Веројатно, ВМРО ДПМНЕ се одлучиле на ваков чекор со цел прифаќање во ЕПП и притоа повлекувајќи се од предходните црвени линии поставени околу името Македонија.(4news)

Back to top button
Close