Петровска: Живееме во демократска држава во која слободата на изразување не е кривично дело

– Во случајот со ФБ и твитер објавите поврзани со гласањето на целата јавност и е јасно дека станува збор за шеговити постови во кои нема кривично дело. Токму тоа е евидентирано од страна на полициските службеници.

Ова вечерва го објави на Фејсбук дополнителната заменик-министерка за внатрешни работи Слајанка Петровска, откако директорот на Зоолошка градина во Скопје беше повикан на информативен разговор во полициска станица поради објава на неговиот Фејсбук профил.

-Нема да дозволам лаги и невистини да се шират, ниту пак да се гуши слободата на било каков начин. Живееме во демократска држава во која слободата на изразување не е кривично дело. Така и ќе остане, напиша Петровска.

Back to top button
Close