ПФСМ со демант дека Маленко добил условна казна затвор

По написите за изречена условна казна затвор за  Алекснадар Маленко, кои вчера се појавија во некои медиуми, денес со демант се огласи Пливачката федерација на Северна Македонија.

Во продолжение во целост ви го пренесуваме соопштението на ПФСМ:

Демант од ПФСМ и претседател на напис “Условна казна затвор за Маленко поради фалсификување исправи на Пливачката Федерација.
Најостро го демантираме написот (03.12.2020) кој се базира на груби невистини, лаги и клеветикон нашиот претседател-Александар Маленкои нас-Пливачка Федерација на Северна Македонија, како единствена легална институцијанадлежна во нашата држава и нејзин единствен признат репрезент во светот.Во прилог на нашиот демант ви доставуваме и усвоен приговор(со комплетна документација, писмени докази, како и листа на сведоци и носители на државни функции надлежни за овој спор)од страна на надлежен суд и судија кој е во целост прифатен,а со тоа пресудата е укината. Предметот е вратен во првобитна постапка со главна расправа закажана уредно од страна на судот на 5.02.2021 со почетокот во 9:30, при надлежен суд во судница 8. Основно правило на новинарството е проверка на факти и информации наменети за јавноста за вистината во секоја ситуација и лесно може да се прекрши. Поради тоа искрено посакуваме и се надеваме на ваша објава во целост на овој демант, во тек на денешниот ден, стои во демантот на ПФСМ на кои е потпишан Александар Маленко.

Back to top button
Close