Пленковиќ: Ми ја инсталираа апликацијата за следење

 Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ изјави дека ја инсталирал мобилна апликација за следење на заразените со коронавирусот.

– Ми ја инсталираа апликација. Заега не прави ништо посебно, рече Пленковиќ за Н1.

Вчера во Хрватска беше претставена мобилната апликација „Stop COVID-19“, која ќе му овозможи на лице заразено со коронавирусот анонимно да ги извести другите корисници на апликацијата со кои било во контакт за можна изложеност на заразата.

Back to top button
Close