По две години затвор во Иран, ослободен американски воен ветеран

– Американецот Мајкл Вајт, кој беше уапсен во Иран во 2018 година, е ослободен и е на пат кон дома, соопшти денеска неговото семејство.

Вајт, американски морнарски ветеран, беше ослободен од иранскиот затвор кон средината на март, но остана во Иран поради епидемијата на коронавирусот.

Тој беше пуштен на слобода веднаш откако ирански научник се врати во Иран, кој беше уапсен од американските имиграциски власти.

Back to top button
Close