Почесна артилериска стрелба по повод Денот на Армијата

– Во пресрет на Денот на Армијата на Република Северна Македонија 18 Август, денеска во 10 часот во касарната „Илинден“ во Скопје ќе се изврши пробна артилериска стрелба со четири поединечни истрели од артилериски орудија, соопшти Генералштабот на АРМ.

Утре, на Денот на АРМ, исто така во 10 часот, ќе се изврши почесна артилериска стрелба со истрелување пет плотуни од артилериски орудија на единица на артилерискиот баталјон на Армијата.

Back to top button
Close