Почина Александар Диневски

Почина Александар Диневски, поранешен контраразузнавач и еден од основачите на ВМРО-ДПМНЕ, кој во јавноста стана познат како дел од таканаречените „осумтемина“ од последните години пред распадот на екс Југославија, настан со кој се навести демократизацијата во Македонија.

Тој беше еден од осудените во аферата Шпион, кој до денеска ја следат бројни контроверзи. Според обвинетите, станува збор за целосно монтиран случај

Back to top button
Close