Почина доктор Александар Крстевски-Слиш

Почина прим. д-р Александар Крстевски – Слиш, специјалист по анестезиологија со реаниматологија во болницата „Аџибадем-Систина“.

„Голема беше честа името на прим. д-р Крстевски да биде дел од тимот на Клиничката Болница ,,Аџибадем Систина’’ повеќе од 20 години, од самите почетоци на Специјалната болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица – Систина“. Неговиот огромен придонес во анестезијата и интензивното лекување, неговата професионалност, храброст и извонредност ќе останат запаметени#, се вели во известувањето од болницата.

Back to top button
Close