Почина гитаристот од „Ред хот чили пеперс“, Џек Шерман

Музичарот Џек Шерман, кој се стекна со слава како гитарист на групата „Ред хот чили пеперс“ (Red Hot Chili Peppers), почина денеска на 67-годишна возраст.

Причината за смртта на гитаристот засега е непозната. Поранешни колеги од групата по неговата смрт изјавија дека тој бил единствен.

„Му благодариме за времето што го помина со нас – доброто, лошото и она помеѓу нив“, напишаа членовите на познатата група

Макфакс

Back to top button
Close