Почина тапанарот на легендарната група АББА

Познатиот Слим Боргуд, чие полно име е Томи-Карл Едвард Боргуд, по долго и тешко боледување почина на 76-годишна возраст. Томи беше тапанар на легендарниот бенд АББА.

Шведскиот музичар својот најголем тркачки успех го најде во трките со камиони.

Боргуд уште од мали нозе покажал огромен талент и за музика и за возење. Томи Карл-Едвард „Слим“ Боргуд беше и шведски рок-тапанар и возач на „Формула 1“ во две сезони со името АББА исцртано од страните на неговите болиди.

Двата дела од животот на Боргуд се споија затоа што тој беше пријател со Бјорн Улвеус од АББА и Бени Андерсон кога тие сè уште беа во Хутанани Сингерс. Откако се роди АББА, Слим беше редовен тапанар на сесијата за супергрупата.

АББА му дозволи на Слим да го користи нивното име во неговите тркачки подвизи.

Back to top button
Close