Почина Зоран Георгиев, кој ја испеа легендарната „Еден бакнеж“

Пејачот Зоран Георгиев почина на 77-годишна возраст во Белград, Србија.

Георгиев, инаку роден во Охрид, ќе остане запамтен по извонредниот глас и преубавата музичка класика „Еден банкеж“, со која во 1962 година победи на фестивалот во Опатија.

Back to top button
Close