Почна гласањето во Кавадарци, Неготино, Росоман и Демир Капија, 54.764 тиквешани со право на глас

Гласањето во Кавадарци, Неготино, Росоман и Демир Капија се одвива без проблеми. Вкупно 54.764 тиквешани имаат право на глас на денешните парламентарни избори.

Како што информираа од општинските изборни комисии, во Кавадарци 32.270 избирачи имаат можност да гласаат на 60 избирачки места, во Неготино на 28 избирачки места своето право на глас можат да го остварат 15.874 неготинци, росоманци гласаат на 10 изборни места, а во избирачкиот список има 3.351 лице, во Демир Капија 3.269 избирачи можат да излезат на гласање на 11 места.

Back to top button
Close