Почна изборниот процес во пелагониските општини Могила и Новаци

Во Пелагониските општини Могила и Новаци кои територијално припаѓаат на Изборната Единица 4, точно навреме почна изборниот процес.

Претседателот на ОИК Могила Славко Велевски информира дека на 23 избирачки места може да гласаат 5.307 граѓани, додека пак претседателот на ОИК Стефче Стефановски информира дека на 24 избирачки места може да гласаат 2.928 граѓани евидентирани на Единствениот избирачки список.

Back to top button
Close