Почнаа пукотниците во Киев

Оружени престрелки се водат во близина на управниот центар на главниот украински град Киев.

Советник на украинската Влада денеска изјави дека се очекува руските трупи во текот на денот да се обидат на навлезат во Киев.

Населението во градот е во скривници, засолништа поради постојаните огласувања на сирените за можни напади од воздух.

Back to top button
Close