Поднесено обвинение против кардиохирургот Жан Митрев и неговата болница

Основното јавно обвонителство поднесе обвинителен акт против кардиохирургот Жан Митрев како физичко лице, како и против правниот субјект приватната болница “Жан Митрев”.

Според обвинителниот акт, се работи за кривично дело “Измама”, за што е предвидена казна затвор од 1 до 10 години.

Според објаснувањето на надлежниот обвинител, Искра Хаџи Василева се прикривале клучни факти и на тој начин е создадена заблуда кај пациентите, кои се лекувале во болницата

Целта на обвинителството е докажување дека обвинетиот, во случајот Жан Митрев сакал да ги доведе во заблуда за прибавување против правна корист.

Back to top button
Close