Подољак: Украина не е вмешана во нападот кај Москва

Советникот на шефот на кабинетот на претседателот на Украина, Володимир Зеленски, Михаил Подољак изјави дека Украина наводно не е вмешана во терористичкиот напад на Крокус Сити Хол.

– Како прво, Украина се бори со руската армија повеќе од две години. И сè во оваа војна ќе се решава само на бојното поле. Само по количина на оружје и квалитетни воени одлуки. Терористичките напади не решаваат никакви проблеми, напиша Подољак на Х.

Второ, додава тој, Украина никогаш не прибегнала кон употреба на терористички методи.

– И трето, долго пред настаните во Крокус Сити Хол слушнавме јавни предупредувања од странските амбасади стационирани во Москва за можноста од такви крвави ексцеси, наведува Подољак.

Back to top button
Close