Полицајци од Минеаполис го осудуваат колегата кој го уби Џорџ Флојд

Повеќе од 10 полицајци од Минеаполис го осудуваат колегата обвинет за убиството на Афроамериканецот Џорџ Флојд и велат дека се подготвени да прифатат „промени, реформи и обнова“.

Во писмото објавено на веб-страницата на весникот „Стар Трибјун“ од Минеаполис, 14 полицајци напишале дека „го осудуваат Дерек Шовин“.

„Дерек Шовин, како и ние, се заколнал дека светоста на животот ќе биде најскапоцена за него. Дерек Шовин не успеа како човек. Тој му го одзеде достоинството и животот на Џорџ Флојд. Тоа не сме ние”, се наведува во писмото.

Полицајците наведуваат дека тие не се ниту синдикат ниту администрација.

Тие го поддржаа шефот на полицијата Медар Арадондо. п

Back to top button
Close