Полицајка повредила јавна обвинителка во Битола во обид да ѝ го одземе записникот

Jавната обвинителка Ж. К. Б., вработена во Основното јавно обвинителство во Битола, пријавила дека вчера околу 14 часот, додека била на работното место била повредена од полицајката С. К. Според полицискиот извештај, по претходно недоразбирање со С. К. околу записник за дадено сведоштво, С. К. почнала агресивно да се однесува и во обид да го одземе предметот, го искинала и ја повредила Ж. К. Б.

С. К. е полицајка од СВР Битола, која не извршувала работна задача во критичниот момент. Од полициски службеници од Основен суд била отстранета од просториите на Обвинителството. Од полиција велат дека се работи на расчистување на случајот, по што ќе биде поднесена пријава за напад на слижбено лице.

Back to top button
Close