Полицијата изврши претрес во домот на францускиот министер за финансии

Француската полиција во вторникот изврши претрес во домот на министерот за финансии Оливие Дусоп, кој е под истрага за корупција, незаконско преземање на интереси и фаворизирање, соопшти денеска полицијата.

Како што јави дописникот на МИА, истрагата се однесува на два литографии што му ги подарила компанија во 2017 година, кога Дусоп бил пратеник и градоначалник.

– Обвинителството ја продолжува истрагата. Ова е нормално и ќе се докаже дека не сум виновен. Јас ги вратив литографиите пред неколку недели. Иако нема ништо казниво, јас претпочитав да ги вратам, за да заврши ова контроверзна истрага, истакна Дусоп.

Back to top button
Close