Полицијата заплени автомобил, со вештачење и ДНК анализа ќе се проверува дали во него била Вања

Полицијата заплени автомобил, со вештачење и ДНК анализа ќе се проверува дали во него била Вања

Врз еден автомобил кој полицијата го заплени доцна синоќа се врши форензичка анализа. Целта е да се утврди дали е поврзан на било каков начин со исчезнувањето на 14 годишната Вања.

По извршен визуелен преглед и пребарување на возилото, како што дознаваме предаден е на форензичка анализа. Секој предмет или трага што може да биде поврзана со исчезнатото девојче ќе биде собрана како доказ. Ова може да вклучува отпечатоци од прсти, течности, или други материјали.

Собраните материјали и докази ќе бидат испратени во форензичка лабораторија за дополнителна анализа. Ова може да вклучува ДНК анализа, анализа на отпечатоци од прсти и хемиска анализа на течности и други материјали.

Ако возилото е опремено со современи технологии како GPS, полицијата може да провери историјата на навигација за да утврди местоположбата на возилото во времето кога е исчезнато девојчето.

Сопственикот на возилото и другите лица кои се приведени во врска со случајот ќе бидат испрашани за да се добијат дополнителни информации.

Извор: Инфомакс

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close