Полска: 100.000 Украинци ја преминале границата кон Полска од почетокот на руската инвазија

 

 Полскиот заменик-министер за внатрешни работи Павел Шефернакер деенска нагласи дека 100.000 луѓе ја преминале границата кон Полска од Украина од почетокот на руската инвазија оваа недела.

„Од почетокот на војната во Украина до денеска, долж целата граница со Украина, 100.000 луѓе ја преминаа границата од Украина во Полска“, изјави Сефернакер при посета на пограничното село Медика, во југоисточна Полска.

Back to top button
Close