Помпео: Комунистичката партија на Кина претставува закана

Американскиот државен секретар Мајк Помпео, по денешната средба со британските министри во Лондон, ги повика другите нации да се спротивстават на Комунистичката партија на Кина, тврдејќи дека таа претставува закана.

-Сакаме да ја видиме секоја нација што ја разбира слободата и демократијата и тоа го цени и знае дека е важно за нивниот народ, нивната суверена земја, да бидат успешни, да ја разберат оваа закана што им ја претставува Комунистичката партија на Кина и да работат сами и колективно на обновата на она што е наше, со право, рече Помпео, пренесоа британските медиуми. сд/

Back to top button
Close