Попишани 800.000 лица

Вкупно 800.008 лица, 249.500 домаќинства и 336.109 станови се попишани заклучно со 20 часот вчера, објави денеска Државниот завод за статистика.

Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле 193.168 лица.

Пописот на населението, домаќинствата и становите во  Македонија, кој официјално започна на 5 септември ќе трае до 30 септе

Back to top button
Close