Поради инцидентите во Црна Гора ќе одговараат 54 лица

 Црногорската полиција уапсила 41 лице за предизвикување инциденти во неколку градови, додека 54 лица ќе бидат кривично и прекршочни одговорни, соопшти полициската управа.

Се наведува дека граѓаните вчера се собирале без претходна регистрација на јавни собири и без одобрение, и тоа во Будва, Подгорица, Никшиќ, Бар, Беране и Бјело Поље и оти предизвикале инциденти во тие општини.

Тие се обвинети за блокирање на сообраќајот и нарушување на јавниот ред, каменување, употреба на димни бомби и стаклени шишиња против припадници на полицијата.

Се тврди дека во инцидентите се повредени девет припадници на полициската управа, како и дека е причинета голема материјална штета на зградите на општина Будва и Центарот за безбедност на Будва.

Нема информации дали некој од граѓаните е повреден.

Back to top button
Close