Поради пожарите во Турција, се одложува посета на Османи на Анкара

– Поради силните пожари кои се проширија во регионот на Анталија, Република Турција, министерот за надворешни работи, Бујар Османи ја одложи  официјална посета на Анкара, соопшти Министерството за надворешни работи

Министерството за надворешни работи, како што соопшти вчера, со жалост ја следи ситуацијата со пожарите на територијата на пријателска Турција со поддршка за тековната масовна противпожарна акција, што поскоро да успее да ја стави под контрола состојбата.

Back to top button
Close