Поранешниот битолски градоначалник Владимир Талевски почна со отслужувањето на казната во затворот во Прилеп


Поранешниот градоначалник на Битола, Владимир Талевски почна со отслужувањето на затворската казна во затворот во Прилеп. Талевски од вчера е спроведен Во КПД во Прилеп, потврди за МИА директорот на прилепскиот затвор Александар Дамески.

-Осуденикот е спроведен во затворот и почна со издржувањето на казната. Го очекуваме комплетирањето на целосната документација. Во затворската казна се пресметува и времето поминато во куќен притвор, рече Дамески.

Талевски е осуден на осум години затворска казна во случајот „Транспортер“. Затворската казна му е изречена поради злоупотреба на службената положба во врска со организирањето превоз на учениците во Битола.

Back to top button
Close