Поставена нова плоча на оштетениот споменик за бугарските туристи кои загинаа во Охрид

По налог на Општина Охрид, службите на ЈП „Градски гробишта“ поставија нова плоча со натпис на споменикот „Солза на Роза“.

Ова спомен обележје продолжува да биде симбол на сочувството и почитта за 15-те бугарски туристи кои трагично загинаа во несреќата на бродот „Илинден“, на 5-ти септември 2009 година, соопшти градоначалникот на Општина Охрид, Константин Георгиески.

Back to top button
Close