„Потегот на Андреа е непромислен, а не злонамерен„ порача шефицата на македонската евровизиска делегација

Шефицата на македонската евровизиска делегација, Мери Попова за инцидентот со македонското знаме, што се случи вчера во Торино, Италија, за „Нова Македонија“ вели дека во никој случај да го оцени овој потег на македонската претставничка како „(зло)намерен” од нејзина страна, од причина шт, како што вели, за сите овие денови на подготовки во Торино, Андреа секогаш со гордост говори за Македонија, со македонското знаме во преден план.

 

Back to top button
Close