Потешкотии со интернетот во Киев и поголем дел од Украина, јавија западни медиуми

  Интернет во Украина е погоден од руската инвазија, при што се пријавени проблеми со поврзувањето на југот и на истокот на земјата, јавија западни медиуми.

Западните новински агенции јавија дека постојат стравувања дека прекините може да ги попречат цивилните одбранбени групи формирани да ги бранат своите градови. Проблеми со сигналот има во Киев. Тие наведуваат за кибер-шпионски напад што насочен кон лични сметки за е-пошта кои им припаѓаат на силите на Киев. Украинскиот тим за одговор при итни случаи соопшти дека хакерите ги таргетирале не само Украинците, туку и Полјаците, Русите и Белорусите, како и неколку белоруски медиумски организации.

Back to top button
Close