Повеќе од 1.200 студенти на Универзитетот во Алабама имаат коронавирус

Од почетокот на пандемијата на Ковид-19, повеќе од 1.200 студенти на Универзитетот во Алабама се заразени со коронавирусот.

Само од 25 август, Ковид-19 е дијагностициран кај 481 студент.

Учебната година почна на 19 август, потсетува Би-Би-Си.

Back to top button
Close