Повеќе од 13 милиони луѓе во светот закрепнале од коронавирусот

Од почетокот на пандемијата во светот со коронавирусот се заразиле повеќе од 20 милиони луѓе, а 13 милиони се избориле против него.

Според интернет страницата Ворлдометерс, најмногу оздравени има во земјите каде што има најмногу заразени.

Во САД каде што се заразиле повеќе од пет милиони луѓе, речиси 2.700.000 закрепнале.

Во Бразил, каде што се заразени три милиони луѓе, закрепнале повеќе од два милиони, а во Индија закрепнале еден и пол милион од 2.226.153 лица заразени со коронавирусот.

Back to top button
Close