Повик на МКЦ за учество со проекти за ликовната програма во 2022 година

Младинскиот културен центар објави повик за уметници што сакат да партиципираат со проекти од областа на визуелните и применетите уметности, како дел од програмските активности на МКЦ за 2022 година.
Повикот е отворен до 1 март и може да се пријават автори, куратори, уметнички групи/колективи, уметнички и културни организации и институции. Пријавувањето е преку онлајн-апликација на линкот:
– МКЦ го задржува правото, по претходна согласност и договор со апликантот, да предложи промена на посакуваниот простор и/или термин за реализација, соопшти Младинскиот културен центар.

Back to top button
Close