Пожар во центарот на Скопје – густ црн чад над градот

Пожар избувна во центарот на Скопје. Облак од густ црн чад се гледаше од повеќе точки на градот, на поголема оддалеченост.

Според првичните информации, пожарот е во населбата Маџир Маало, а објектот бил еден од последните со автентична скопска архитектура.

Неофицијално, куќата била напуштена.

Пожарот бил пријавен во Противпожарната бригада, чии екипи интервенирале на терен.

Back to top button
Close